donderdag, 19. maart 2009 - 22:39

Offensief tegen overvallen

Arnhem/Ede

Met de aanhouding van zes verdachten hebben de recherche en het Openbaar Ministerie in Gelderland-Midden de eerste resultaten behaald in het offensief tegen een reeks van gewapende overvallen in de regio.

Drie Wageningers werden de afgelopen dagen aangehouden op verdenking van zeker drie overvallen in Wageningen. Een Arnhemmer, een man uit Otterlo en een meisje uit Doesburg werden woensdag 18 maart aangehouden en worden verdacht van hun betrokkenheid bij een overval op het paviljoen De Posbank aan de Beekhuizenseweg in Rheden, afgelopen maandag.

Na intensief onderzoek kwamen verdachten in beeld wat uiteindelijk leidde tot de aanhoudingen van drie Wageningers (twee van 17 en een van 19); een 17-jarig meisje uit Doesburg, een 21-jarige man uit Otterlo en een 23-jarige Arnhemmer. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachten betrokken zijn bij andere zaken.

“Overvallen hebben een grote impact op de slachtoffers en daarom een hoge prioriteit bij de politie. We werken met grote vastberadenheid aan het opsporen van de daders. Dit gebeurt zowel in de districten, in korpsverband, als in samenwerking met andere politiekorpsen. Bij voortduring worden puzzelstukjes geprobeerd bij elkaar te leggen om de daders op te sporen. Het is goed dat we nu ook deze resultaten naar buiten kunnen brengen. Het betekent overigens niet dat we nu klaar zijn, ons offensief gaat onverminderd voort!�

Deze aanhoudingen volgen op eerdere aanhoudingen die de politie de afgelopen tijd heeft gedaan. Dit weekend werden in Arnhem twee arrestaties verricht voor een overval op een snackbar. Verontrustend detail daarbij was de leeftijden van de verdachten, respectievelijk 14, en 15 jaar.

Twee weken geleden boekte de politie Gelderland-Midden samen met de politie Groningen resultaten bij acht overvallen die gepleegd waren op tankstations. Daarbij werd begin maart in Wageningen een 33-jarige man als verdachte opgepakt. De verdachte zou actief zijn geweest in meerdere regio’s.

Ongeveer een maand geleden was de recherche, in samenwerking met die van Gelderland-Zuid, succesvol in het aanhouden van drie verdachten voor overvallen op casino’s, in onder andere Tiel en Zevenaar.

Ook de man die ervan verdacht wordt de afgelopen maanden diverse taxichauffeurs te hebben overvallen is door de politie Gelderland-Midden aangehouden.

Verder werd een 15-jarige verdachte van een overval op een woning in Rheden recent ingerekend.

Ook een 31-jarige Arnhemmer, die ervan verdacht wordt een overval te hebben gepleegd op een 86-jarige vrouw in haar woning is begin dit jaar aangehouden.
Provincie:
Tag(s):