vrijdag, 13. februari 2009 - 21:07

Officiële opening brede school Borssele

Borssele

Woensdag 18 februari vindt de officiële opening van de zesde brede school in de gemeente Borsele plaats. Eind vorig jaar schreef de gemeente onder haar inwoners een prijsvraag voor de naam van het gebouw uit. Na het officiële gedeelte onthult wethouder Jan Zandee van onderwijs om 14.00 uur de naam van het nieuwe gebouw aan de Kalootstraat in Borssele.

De afzonderlijke partijen die in het gebouw zitten blijven wel hun eigen naam voeren.

Vanaf 14.15 uur zijn alle belangstellenden van harte welkom om het nieuwe gebouw te bezichtigen. De leerlingen kunnen daarna genieten van de musical “Kikker en een heel bijzondere dag�. “We hebben speciaal voor deze musical gekozen, omdat het echt een bijzondere dag is. Dan starten we namelijk officieel met de samenwerking tussen de gebruikers�, legt directrice van Waas van de Franck van Borsseleschool uit.

In het nieuwe gebouw zitten naast de openbare basisschool Franck van Borssele ook de peuterspeelzaal Jodocus, Allévo Zorg- en Dienstverlening met consultatiebureau, de prikdienst en de fysiotherapie. De brede school aan de Kalootstraat in Borssele is na de schoolvakantie in gebruik genomen.

Naast Borssele zijn er brede scholen in ’s-Gravenpolder, ’s-Heerenhoek, Hoedekenskerke, Kwadendamme en Lewedorp. Oudelande neemt in de loop van 2009 een brede school in gebruik. Ook in Ovezande zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw.
Provincie:
Tag(s):