donderdag, 25. juni 2009 - 13:35

Officiële opening stadspark Scheldeterrein

Vlissingen

Op zaterdag 4 juli 2009 is de officiële opening van het tijdelijke stadspark dat op het Scheldeterrein gerealiseerd wordt.Op zaterdag 25 juli vindt een groots openingsfeest plaats met muziek en shows. Het nieuwe park is in de maand juli in de weekenden geopend voor publiek, vanaf augustus dagelijks.

Op 4 juli opent burgemeester Wim Dijkstra het stadspark. Iedereen die deze opening wilt bijwonen, is om 13.00 uur van harte welkom bij de ingang van het stadspark op de hoek van de Scheldestraat en de Coosje Buskenstraat. Het park wordt dan samen met alle aanwezigen geopend met het doorknippen van honderden linten. Ook wordt de geplande buitenexpositie onthuld. Dit is een stellage van 26 meter lang en 8 meter hoog in de vorm van een schip, waaraan in grootformaat foto’s hangen van oud-medewerkers van ‘De Schelde’.

Het publiek kan op 4 juli ’s avonds genieten van een percussievuurwerkspektakel van de Franse groep Les Commandos Percu. Deze voorstelling wordt georganiseerd in het kader van festival Onderstroom. Het spektakel vindt plaats aan het Dok en begint om 23.00 uur.

Op 25 juli is er een groots openingsfeest tussen 12.00 en 17.00 uur met verschillende muziekoptredens, shows in het Dok en eten & drinken. Dan opent ook de informatieruimte in een container haar deuren met een expositie over het Dok. Dit jaar is het namelijk precies 400 jaar geleden dat begonnen werd met het graven van het Dok. De expositie geeft een beeld van het Dok door de eeuwen heen.

Programma in augustus en september
In augustus en september staat onder meer op het programma:
27 tot en met 30 augustus: Vlissingen Maritiem
26 september: Drakenbootrace King of the Channel
September: Openluchtfilmvoorstellingen

De herinrichting van het Scheldeterrein tot tijdelijk stadspark is volop bezig en wordt stapsgewijs aangepakt. Er vinden nu werkzaamheden plaats in het gedeelte tussen de Machinefabriek en de binnenstad. Dit werk bestaat voornamelijk uit het ophogen van het terrein op de plekken waar de loodsen van de Schelde stonden en herstelwerkzaamheden aan de verharding. Ook de kade aan de noordkant van het Dok wordt opgeknapt. De werkzaamheden duren tot eind juli.

De ambitie van het project Tijdelijk Gebruik Scheldeterrein is om van het Scheldeterrein nu al een geliefd en gewaardeerd gebied te maken bij Vlissingers, dagjesmensen en toeristen. Hiermee levert het een belangrijke bijdrage aan de bekendheid van het Scheldekwartier als toekomstig aantrekkelijke en onderscheidende woonwijk. De sleutel voor het project ligt in het verbinden van de erfenis van 'De Schelde' met de toekomst van het gebied als maritieme stadswijk.
Provincie:
Tag(s):