donderdag, 16. juli 2009 - 14:54

Officiële opening De Zilverlinde Geleen

Geleen

Op 15 juli is het woonzorgcomplex De Zilverlinde in Geleen officieel geopend. ZO Wonen realiseerde dit complex in samenwerking met Orbis Medisch en Zorgconcern op de plek van de voormalige Engelbewaarderkerk in de Geleense wijk Lindenheuvel.

Sinds dit voorjaar zijn alle 36 seniorenappartementen en vijf woonunits voor ouderen met dementie bewoond. In de ontmoetingsruimte is een gedenksteen aangebracht die afkomstig is uit de in 2006 gesloopte kerk. Deze steen is door Zeereerwaarde Heer Quadackers ingezegend.

Verdeeld over vijf woonunits en met een gezamenlijke verbindingsgang en tuin, voeren zes ouderen met dementie met een vast team medewerkers en vrijwilligers een gezamenlijk huishouden. Het wonen en leven staat voorop: zorg en behandeling worden hierop aangevuld. Alle bewoners beschikken over een eigen zit/slaapkamer en er is een gezamenlijke huiskamer, een keuken en sanitair.

Op de eerste, tweede en derde verdieping verhuurt ZO Wonen 36 zorgwoningen voor senioren met een zorgindicatie. Bewoners kunnen (tegen betaling) gebruik maken van zorg op maat van een zorgaanbieder naar keuze.
Provincie:
Tag(s):