maandag, 5. oktober 2009 - 18:32

Officiële opening Perron-3

Rosmalen

Op vrijdag 2 oktober vond de officiële opening plaats van Perron-3. Wethouder Eugster en burgermeester Rombouts droegen met een reiskoffer Perron-3 over aan de Rosmalense gemeenschap.

Het gemeentebestuur wil het een plek laten worden die de inwoners uit Rosmalen herkennen als hun huiskamer, waar de deur altijd openstaat voor aantrekkelijke activiteiten. De ligging van het gebouw, zo direct naast het NS-station, zorgt dat het een extra perron wordt. Een komen en gaan van mensen, die op reis gaan voor leren, ontmoeten, vermaak, etc. Een plek met veel drukte, maar ook met rust en een goed gesprek in het Grandcafé.

Gebruikers
In het gebouw bevinden zich de Openbare Bibliotheek ’s-Hertogenbosch, stichting Muzerije, gemeente ’s-Hertogenbosch, muziekvereniging St. Cecilia en ouderenvereniging HEVO.

Gebouw
Het oude gemeentehuis van Rosmalen aan de Hof van Hollantlaan is aan de buitenkant niet veranderd. Wel is een smaakvolle nieuwbouw toegevoegd waardoor het gebouw meer ruimten heeft. Aan de binnenkant heeft het gebouw een grote metamorfose ondergaan. Oudbouw en nieuwbouw zijn op een prettige en mooie manier aan elkaar verbonden
Provincie:
Tag(s):