maandag, 12. januari 2009 - 21:52

OJC Knor Limburgse winnaar Richard Krajicek Foundation Award

Meterik

De Limburgse voorronde voor de Richard Krajicek Foundation Award 2008 is gewonnen door Openbaar Jongeren Centrum (OJC) Knor uit Meterik. Uit handen van de Limburgse winnaar van vorig jaar (Breakfast Crew) ontvingen ze de prijs van € 1.000,-. De tweede prijs ging naar ‘HEA-activity’ van het Eijkhagen College uit Landgraaf en ‘Jeugd Olympische dag Parkstad’ eindigde als derde.

De Richard Krajicek Foundation is op zoek naar sportprojecten voor en door jongeren. De jongeren van OJC Knor voldeden volledig aan deze eis. Ze hebben in 2008 een alternatieve kermis genaamd de ‘Miëterikse kermis’ voor de kinderen uit het dorp georganiseerd die alles met sport te maken had. De jongeren hebben de alternatieve kermis zelf van a tot z georganiseerd. De kermis trok veel bezoekers en heeft uiteindelijk winst opgeleverd doordat de jongeren een aantal sponsoren hebben geworven en een loterij hebben georganiseerd. De opbrengsten zijn gedoneerd aan Spieren voor Spieren en het project Weeskinderen in Uganda.

OJC Knor mag op 11 februari de provincie Limburg vertegenwoordigen tijdens de landelijke verkiezing tijdens het World Tennis Tournament in Rotterdam. Ze worden daarbij begeleid door het Huis voor de Sport Limburg. Het winnende project ontvangt € 10.000,- uit handen van Richard Krajicek. Voor de tweede en derde prijs is er een bedrag van respectievelijk € 5.000,- en € 2.500,- beschikbaar gesteld.
Provincie:
Tag(s):