vrijdag, 30. januari 2009 - 13:26

OM Almelo verdiept zich in kwestie neuroloog

Almelo

Het Openbaar Ministerie (OM) Almelo verdiept zich op dit moment in de aangifte en stukken rondom de kwestie van de neuroloog uit het MST Enschede. Dit heeft het OM vrijdag 30 januari laten weten.

Het doel van dit oriënterende onderzoek is te kijken of strafrechtelijk onderzoek haalbaar en zinvol is. De door de heer Drost geleverde stukken worden bekeken door een officier van justitie en een secretaris van het OM Almelo.

Ook het Landelijk Expertise Centrum Medische Zaken kijkt mee en bestudeert de stukken. Bij het OM Zwolle is een officier van justitie benoemd als tegenspraakofficier.

De heer Drost doet aangifte namens zes cliënten tegen de neuroloog en voor het (mogelijk) medeplegen tegen het Medisch Spectrum Twente (MST) en de afzonderlijke leden van de Raad van bestuur van het MST voor zover werkzaam in de periode dat er strafbare feiten zijn gepleegd door de neuroloog.

De strafbare feiten, zoals aangegeven door de heer Drost, zouden zijn gepleegd in de periode jaren '90 tot en met de datum in 2004 dat de betreffende neuroloog werkzaam was voor het MST. De aangiftes zijn gedaan voor het vermeend stellen van verkeerde diagnoses en vermeende valsheid in geschriften.
Provincie:
Tag(s):