vrijdag, 15. mei 2009 - 17:18

OM doet voorbereiding onderzoek Scheperziekenhuis

Emmen

De kwestie rondom de patiënten die overleden zijn na een maagoperatie in het Scheperziekenhuis in Emmen, leidt tot veel vragen bij de media, in sommige berichten wordt de suggestie gewekt dat het Openbaar Ministerie (OM) zich van deze kwestie afzijdig houdt. Dit is uitdrukkelijk niet het geval aldus een persbericht van het OM.

Op dit moment wordt het onderzoek, dat onder regie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg wordt gedaan, voorbereid.

Het OM is op dit moment in overleg met de Inspectie over de manier waarop het strafrechtelijke onderzoek in dit geval wordt vormgegeven. Dit overleg behelst onder meer de precieze rol van het OM in deze zaak, de verdeling van taken tussen het OM en de Inspectie en de vragen die het OM graag zelf beantwoord wil zien. Het OM hoopt eind volgende week nadere mededelingen te kunnen doen over de wijze waarop het onderzoek vorm wordt gegeven. Hierbij wordt uiteraard door het OM in het bijzonder gelet op de onafhankelijkheid van het onderzoek. Vooralsnog heeft het OM geen enkele aanwijzing dat niet van een voldoende onafhankelijk onderzoek sprake zou zijn.

Inmiddels is er één aangifte gedaan bij de politie Emmen. Andere aangevers zijn bij de politie thans nog niet bekend. De politie is vanzelfsprekend bereid en in staat nieuwe aangiftes op te nemen. Mensen die aangifte willen doen, kunnen zich melden bij de politie in Emmen.
Provincie:
Tag(s):