woensdag, 26. augustus 2009 - 17:06

OM eist 15 jaar in Puttense moordzaak

Zutphen

Woensdag 26 augustus is door het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen een gevangenisstraf van 15 jaar geëist tegen de man die wordt verdacht van de moord op en verkrachting van Christel Ambrosius. De rechtbank doet op 9 oktober uitspraak.

De 34-jarige man wordt verdacht van moord op en verkrachting van Christel Ambrosius uit Putten op 9 januari 1994. Het OM vindt een gevangenisstraf van 15 jaar op zijn plaats, omdat er sprake is van zeer ernstige feiten.

Deze feiten hebben in een gruwelijke volgorde plaatsgevonden. Het slachtoffer is eerst gewurgd, vervolgens verkracht en daarna door messteken om het leven gebracht. Daarbij heeft de verdachte met zijn - volgens het OM - ongeloofwaardige verklaringen en zijn zwijgen op geen enkele wijze verantwoordelijkheid genomen voor wat er gebeurd. De verkrachting en moord hebben grote impact gehad op de omgeving van het slachtoffer en het dorp Putten.

De rechtszaak wordt op vrijdag 4 september voortgezet met het pleidooi van de advocaat van de 34-jarige verdachte. Op 9 oktober doet de rechtbank uitspraak.
Provincie:
Tag(s):