dinsdag, 18. augustus 2009 - 11:32

Om eist 16 jaar voor moord op Poolse vrouw

Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft gisteren 16 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 36-jarige man uit Den Haag. Hij wordt ervan verdacht op 8 december 2007 een 23-jarige Poolse vrouw te hebben vermoord.

De politie trof het lichaam van de vrouw aan in haar woning boven een horecazaak in de Herenstraat in Den Haag na een tip van een andere 36-jarige man uit Den Haag. Deze man stond gisteren ook voor de rechter. Voor hem heeft de officier van justitie vrijspraak gevraagd omdat zijn betrokkenheid bij de dood niet kon worden vastgesteld.

De hoofdverdachte, die ook in het pand aan de Herenstraat woonde en een relatie had met de vrouw, was lange tijd spoorloos verdwenen. In januari 2009 kon hij alsnog worden aangehouden.

De hoofdverdachte ontkent de vrouw om het leven te hebben gebracht. Het is volgens hem een ongeluk geweest. Hij heeft aangegeven dat hij en de vrouw die avond in december ruzie hebben gekregen en dat hij haar twee klappen gaf waardoor ze van de trap viel. Hij heeft haar daarna op een matras achtergelaten en is vertrokken.

In mei 2009 is een reconstructie van de gebeurtenissen in de woning aan de Herenstraat uitgevoerd. De hoofdverdachte heeft hier aan meegewerkt.

Op basis van deze reconstructie en de sectie op het dode lichaam is de officier van justitie van mening dat de verwondingen die bij de dode vrouw werden aangetroffen onmogelijk veroorzaakt konden zijn door de twee klappen en de val van de trap.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Even geduld aub.Naar
Provincie:
Tag(s):