dinsdag, 19. mei 2009 - 21:45

OM eist 18 jaar cel en tbs voor moord hoofdagente

Amstelveen

De officier van justitie heeft 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 50 jarige man die verleden jaar hoofdagente Gabrielle Cevat doodschoot. Volgens de officier van justitie wist de verdachte dat het slachtoffer een politieagente was.

De 28 jarige hoofdagente werd in de nacht van 9 juli neergeschoten toen zij de verdachte wilde aanspreken op zijn rijgedrag. Zij overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Kort daarvoor had de verdachte twee keer op de voordeur van de ouders van zijn ex-vriendin geschoten. Daarna reed hij naar het huis van zijn ex-vriendin om haar te doden.

De officier van justitie acht moord op de hoofdagente, poging tot moord op de ouders van zijn ex-vriendin en voorbereidingshandelingen tot moord op zijn ex-vriendin bewezen. Daarnaast acht zij ook wapenbezit en bedreigingen bewezen.

Volgens de officier van justitie moest de verdachte weten dat Cevat een politieagente was. Uit verklaringen van een buurtregisseur bleek dat de verdachte aan een GGD-medewerker had gezegd te weten dat het slachtoffer een politieagente was, aangezien zij zich had gelegitimeerd.

In haar strafeis hield de officier van justitie rekening met het strafblad van de verdachte, de kans op herhaling en zijn theatrale, narcistische persoonlijkheidsstoornis. Ook dat hij een politieagente doodschoot komt in de strafeis tot uiting. De officier van justitie vindt dat de verdachte pas voor TBS met dwangverpleging in aanmerking komt als hij tenminste tweederde van zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten.
Provincie:
Tag(s):