donderdag, 4. juni 2009 - 17:19

OM eist 20 jaar cel voor moord op Suzanne Martens

Groningen

Het Openbaar Ministerie in Groningen heeft voor de meervoudige rechtbank een celstraf van 20 jaar geeïst tegen de 20-jarige Dirk Z. die verdacht wordt van de moord op de 25-jarige Groningse studente Suzanne Martens.

Een mogelijk motief voor de moord is het stelen van de laptop van Martens. De verdachte en zijn vriendin hebben twee weken voor de moord het over de laptop van het slachtoffer gehad. Deze laptop zou, na diefstal hiervan, worden verkocht om cocaïne van te kopen. De verdachte spreekt dit tegen, terwijl de vriendin van Z. bleef volharden in haar verklaring.

Z. zou onder invloed van verdovende middelen de woning van Martens hebben betreden en haar om het leven hebben gebracht. Tegenover de rechtbank verklaart de verdachte zich van die dag niets meer te herrinneren, maar sluit niet uit dat hij het heeft gedaan. Toen Z. met de bewijslast werd geconfronteerd, een voetafdruk en bloedsporen, zei hij hiervan te zijn geschrokken.

Uit rapportage van het Pieter Baancentrum blijkt de verdachte volledig toerekeningsvatbaar te zijn voor zijn daad. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Op zondag 2 november 2008 werd de Groningse studente dood in haar flatwoning aangetroffen. Op basis van aangetroffen sporen werd enkele dagen later de buurman van Martens, Dirk Z., aangehouden als verdachte.
Provincie:
Tag(s):