donderdag, 2. juli 2009 - 12:15

OM houdt 2e regie-zitting voor roofovervallen

Roermond

Het Openbaar Ministerie (OM) Roermond brengt voor de tweede keer dit jaar een grote groep roofovervalverdachten op zitting. Dit zal gebeuren op vrijdag 3 juli, zo meldt het OM Roermond.

Vanaf 09.00 uur verschijnen 16 Roermondse verdachten (6 meerderjarigen, 10 minderjarigen) tegelijk voor de rechter op een zogeheten regie-zitting. Voor iedere verdachte is 20 minuten uitgetrokken. De inhoudelijke behandeling van deze 16 zaken vindt plaats in oktober.

De eerste twee maanden van dit jaar vertoonden een explosieve stijging van het aantal roofovervallen en straatroven in Noord- en Midden-Limburg. Een intensieve aanpak van het OM en het politiekorps Limburg-Noord - ondersteund met o.a. een postercampagne - brak deze trend en resulteerde in tientallen arrestaties. Een aantal is inmiddels veroordeeld of wacht thuis het proces af.
Het merendeel van de verdachten is verdeeld over twee megazittingen: een Venlose groep in juli en (bovengenoemde) Roermondse groep in oktober.

Tijdens een regie-zitting wordt de stand van het onderzoek en de aanvullende onderzoekswensen van verdediging en het OM behandeld. De verdachte kan bij deze zitting aanwezig zijn. Alle vragen moeten zijn beantwoord vóór aanvang van de inhoudelijke behandeling van de zaak. Doel is vertraging te voorkomen verderop in het strafrechtelijk proces.
Provincie:
Tag(s):