vrijdag, 2. oktober 2009 - 9:26

OM vervolgt verdachte dood Wiegmink niet

Arnhem

Het Openbaar Ministerie zal de 48-jarige Arnhemmer die verdacht werd van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Alex Wiegmink niet (verder) vervolgen. Dat heeft het OM de Arnhemmer deze week laten weten.

Nadat de verdachte in januari 2009 in vrijheid is gesteld is het onderzoek voortgezet. Sinds de vrijlating zijn er nog meerdere onderzoekshandelingen verricht, namelijk het horen van getuigen.

In het onderzoek was een gerechtelijk vooronderzoek (GVO) geopend onder leiding van de rechter-commissaris. De wet bepaalt dat wanneer er in een GVO geen bevoegdheden van de rechter-commissaris meer aangewend worden, dit gerechtelijk vooronderzoek gesloten moet worden. Na sluiting van een GVO moet het Openbaar Ministerie binnen twee maanden een beslissing te nemen over het al dan niet vervolgen van de verdachte.
Gezien de onderzoeksresultaten die er liggen is het OM van mening dat er thans onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is om de 48-jarige Arnhemmer te vervolgen.

Wanneer er nieuwe feiten en omstandigheden bekend worden kan het Openbaar Ministerie het onderzoek naar de gewelddadige dood van Alex Wiegmink weer intensiveren.
Provincie:
Tag(s):