donderdag, 12. februari 2009 - 16:34

OM vraagt vrijspraak voor vader vermoorde baby's

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft in hoger beroep vrijspraak gevraagd voor de vader van de vier vermoorde baby’s, die eind 2005 zijn aangetroffen in een woning in Haarlem en Beverwijk. Het OM is van mening dat op basis van het dossier niet kan worden bewezen dat verdachte De W. op de hoogte was van de zwangerschappen van zijn vriendin, zo maakte het OM donderdag bekend.

De W. is in eerste aanleg door de rechtbank vrijgesproken. Het OM heeft beroep ingesteld tegen het vonnis omdat zij nader onderzoek wenselijk achtte, en het vonnis daarvoor ruimte gaf.

De vriendin van De W. heeft voor de rechtbank schuld bekend en is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en TBS. Zij heeft altijd verklaard dat De W. niet op de hoogte was van haar zwangerschappen. In hoger beroep heeft het OM de betrouwbaarheid van die verklaringen laten onderzoeken door een rechtspsycholoog. Deze heeft vastgesteld dat de verklaringen van de vriendin - ook tegen de achtergrond van haar psychische stoornis - als betrouwbaar kunnen worden aangemerkt.
Provincie:
Tag(s):