donderdag, 9. april 2009 - 14:09

Omgekomen militair terug in Nederland

De kist met het lichaam van de gesneuvelde soldaat der eerste klasse Azdin Chadli is vanavond rond 18.00 uur aangekomen op vliegbasis Eindhoven.

De commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, de Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Bertholee en de waarnemend brigadecommandant 13 Mechbrig, kolonel Harold Jacobs, waren bij de plechtigheid aanwezig.

De militair van de Charliecompagnie 42 Bataljon Limburgse Jagers, een onderdeel van 13 Gemechaniseerde Brigade in Oirschot, kwam maandagavond om het leven bij een raketaanval op Kamp Holland (Tarin Kowt). Bij deze aanslag raakten vijf Nederlandse en twee Aghaanse militairen gewond.

Chadli is tijdens de reis van Afghanistan naar Nederland begeleid door vier collega's: de compagniessergeant-majoor, de groepscommandant van zijn eigen eenheid, een adjudant die zeer dicht bij de familie staat en een goede vriend.

Erehaag
De draagploeg op Eindhoven bestond uit militairen afkomstig van de C-Compagnie die op dit moment in Nederland zijn. Op de kist lagen de Nederlands vlag en de baret van de soldaat. Zo’n vijftig militairen van 42 BLJ vormden een erehaag.

Soldaat Chadli, die in Uden woonde en pas sinds 30 maart in Afghanistan zat, is de negentiende Nederlandse militair die in Afghanistan is omgekomen
Provincie:
Tag(s):