maandag, 16. februari 2009 - 13:27

Omleiding A73 na kantelen vrachtauto

Beuningen

Op de Rijksweg A73 is maandag 16 februari omstreeks 11.10 uur door nog onbekende oorzaak een vrachtauto met oplegger gekanteld. De cabine kwam op de middenvangrail terecht. De chauffeur raakte gewond, maar niet bekneld. Dit heeft de politie maandag laten weten.

De hulpverleningsdiensten politie, brandweer en ambulance gingen ter plaatse. De snelweg richting Beuningen en knooppunt Ewijk is sinds 11.30 uur geheel afgesloten. Rijkswaterstaat (RWS) heeft inmiddels een omleiding ingesteld.

Beide rijstroken naar Beuningen werden afgesloten, verkeer ging via vluchtstrook. Rond half 12 sloot RWS de A73 naar Ewijk geheel af en stelde een omleidingsroute in via de A326 naar Wijchen.

Aan de andere kant, richting Nijmegen, was 1 rijstrook beschikbaar. Even na 12.00 uur kon deze rijbaan weer worden vrijgegeven. Een bedrijf is op dit moment bezig met takelwerkzaamheden.

De chauffeur is met onbekend letsel per ambulance naar het UMC St Radboud overgebracht. Er is nader onderzoek gaande naar de toedracht van het ongeval.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) kwam eveneens ter plaatse en draagt zorg voor de verdere behandeling en afhandeling van deze zaak.
Provincie:
Tag(s):