zaterdag, 16. mei 2009 - 23:15

Omstander redt jongen (9) uit brandende auto; bestuurder komt om

Erica

Een 32-jarige man uit Nieuwe Pekela is zaterdag aan het eind van de middag om het leven gekomen bij een ongeval op de A37 nabij Erica.

De man reed samen met een 9-jarig jongetje in een personenauto over de A37 vanuit de richting Duitsland. Door nog onbekende oorzaak is de personenauto achterop een vrachtauto gebotst. De vrachtauto werd bestuurd door een 52-jarige man uit Nieuw Amsterdam. De vrachtauto reed over de rechterrijstrook.

De chauffeur dacht in eerste instantie aan een klapband, maar het bleek om een aanrijding achterop zijn oplegger te gaan. De chauffeur wist zijn combinatie tot stilstand te brengen. De oplegger van de vrachtauto evenals de personenauto vatten vlam. Een omstander wist het jongetje net op tijd uit de auto te krijgen.

De personenauto als de oplegger zijn volledig afgebrand. Het jongetje is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het UMCG te Groningen. De 32-jarige man overleed ter plaatse. De 52-jarige vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond, hij werd opgevangen door de hulpdiensten.
Provincie:
Tag(s):