maandag, 19. januari 2009 - 22:51

Omwisselactie parkeerpas van start

Groningen

Vanaf vandaag krijgen 38.000 vergunninghouders in stad en omstreken een nieuwe parkeerpas op de deurmat. Het controleren van de parkeervergunning wordt dan een stuk eenvoudiger. Op afstand en met één druk op de knop kan de parkeercontroleur direct zien of een auto rechtmatig staat geparkeerd of niet. Verkeerswethouder Karin Dekker reikte maandagmorgen de eerste parkeerpas uit bij het loket Parkeren.

Op 26 januari moeten alle vergunninghouders en eigenaren van een parkeerontheffing in het bezit zijn van een nieuwe parkeerpas. Deze pas heeft een streepjescode die op ruim een halve meter afstand is te scannen. De parkeercontroleur richt hiervoor een kleine handcomputer op de parkeerpas en het apparaat doet de rest. Het legt verbinding met diverse systemen en in geval van een overtreding print de computer automatisch een bon. De parkeerpolitie heeft hierdoor per auto minder tijd nodig en kan zodoende intensiever controleren. Afgelopen maand heeft de parkeerpolitie kunnen wennen aan de nieuwe apparatuur en deze bevalt uitstekend.

Vergunninghouders kunnen direct na ontvangst van de nieuwe pas de oude pas achter de voorruit van de auto vervangen. Hiermee hoeft niet gewacht te worden tot 1 februari aanstaande. De parkeercontroleurs kunnen de nieuwe pas nu al uitlezen. Vanaf 1 februari is de oude pas niet meer geldig; vergunninghouders die dan nog niet hebben omgewisseld lopen dan het risico een bekeuring te krijgen.
Provincie:
Tag(s):