vrijdag, 20. februari 2009 - 13:33

On tour met de Buurtkroket!

Almere

Op 25 februari 2009 rijdt de Buurtkroket uit Stedenwijk Noord in Almere van kunstenaar Tilmann Meyer-Faje rond in IJburg Amsterdam

Voor het programma 'Onze dagelijkse maaltijd' van De Bouwkeet on tour van het Stedelijk Museum en het Blauwe Huis serveert Tilmann Meyer-Faje vanachter zijn bijzondere bakfiets in de vorm van een reusachtige kroket zijn speciale kroketten, naar recepten van de bewoners uit Stedenwijk Noord in Almere. Kinderen uit Stedenwijk gaan die dag 'hun' buurtkroket daar opzoeken. Voor hen zijn die dag speciale activiteiten georganiseerd.

Buurtkroket
In 2007 reed Tilmann Meyer-Faje rond met zijn mobiele snackbar in Stedenwijk Noord in Almere om kroketten te frituren en te verkopen, naar recepten van de bewoners. Hij sluit hiermee aan op een vrijwel verloren traditie van visboeren en ijscoventers met hun karren of SRV-wagens op straat.

Tijdens deze tochten sprak hij met de buurtbewoners over hun dromen en hun beeld van deze wijk. Deze verhalen verzamelde hij op www.buurtkroket.nl.

SITUATIES
Het project SITUATIES / Stedenwijk Noord / Buurtkroket is door kunstenaar Tilmann Meyer-Faje gerealiseerd samen met en vóór de bewoners van Stedenwijk Noord.

SITUATIES / Stedenwijk Noord is één van de projecten die Museum De Paviljoens sinds 1998 realiseert waarbij de identiteit van de bewoners
en/of de plek in de stad Almere centraal staat. Het kunstproject is gerealiseerd door Museum De Paviljoens in opdracht van de gemeente Almere en is mede tot stand gekomen dankzij Stichting De Schoor en de bewoners van Stedenwijk Noord.
Provincie:
Tag(s):