maandag, 4. mei 2009 - 12:57

Onbekende man belt uit naam GGD naar meisje voor medewerking onderzoek

Schouwen-Duiveland

Een onbekende man heeft vorige week gebeld naar een meisje in de leeftijdsgroep 16-19 jaar om te vragen of ze mee wilde doen aan een onderzoek. Dit meldt de GGD.

De man vertelde de moeder, die het telefoontje aannam, dat het onderzoek vanuit de GGD was opgestart en met medeweten van de school werd uitgevoerd.

Het zou gaan om een onderzoek dat via de telefoon gedaan kon worden. Dit om de kosten te drukken en om de meisjes geen trauma te bezorgen door ze een onderzoek door een gynaecoloog in het ziekenhuis te laten ondergaan.

Hij zei dat het ging om een onderzoek bij meisjes tussen 16 en 19 jaar. De telefoonnummers zou hij via de school hebben gekregen.

De moeder kreeg via doorvragen in de gaten dat het verhaal niet klopte. Toen zij aangaf eerst de GGD te willen bellen om te verifiëren, werd zij met nadruk verwezen naar 'de afdeling die dergelijke onderzoeken doet'.

De GGD Zeeland vermoedt dat de man gebruik heeft willen maken van de recente HPV-campagne. De gezondheidsdienst raadt iedereen aan nooit op dergelijke verzoeken in te gaan.

De Jeugdgezondheidszorg van de GGD doet nooit telefonisch onderzoek. Zij nodigen kinderen schriftelijk uit voor een onderzoek op school of onderzoekslocatie van de GGD.
Provincie:
Tag(s):