vrijdag, 8. mei 2009 - 18:28

Ondanks crisis veel plannen voor zomervakantie

Amsterdam

Ruim zeventig procent van de Nederlanders wil komende zomer beslist of waarschijnlijk op vakantie. Veertien procent twijfelt nog en vijftien procent geeft aan (waarschijnlijk) niet te gaan. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen blijft daarmee iets achter bij vorig jaar (-2%). Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

De meeste zomervakantieplannen betreffen een vakantie in het buitenland. Zo'n 8 miljoen Nederlanders zijn van plan om komende zomer naar het buitenland te gaan. Dit zijn er 250.000 minder dan vorig jaar (-3%). Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk, Spanje en Italië het meest in trek.

Vergeleken met vorig jaar is de belangstelling voor een vakantie in eigen land gestegen met ongeveer 100.000 plannen (+4%). Hiermee is Nederland komende zomer de vakantiebestemming voor zo'n 2,7 miljoen Nederlanders. Als binnenlandse bestemming zijn Gelderland, Drenthe en Zeeland populair. Vooral de bungalowparken (+5%) en de campings (+4%) profiteren van de toegenomen interesse in een binnenlandse vakantie.

Opvallend is dat het aantal gerealiseerde boekingen voor de zomervakantie achterblijft bij vorig jaar. Ruim de helft van de Nederlanders heeft de zomervakantie al geboekt, maar 3 miljoen Nederlanders met vakantieplannen moeten de vakantie nog regelen.
Categorie:
Tag(s):