donderdag, 2. april 2009 - 9:52

Ondertekening Realisatieovereenkomst Cavelot

Sluis

Op maandag 6 april 2009 ondertekenen Ontwikkelingsmaatschappij Cavelot B.V.en de gemeente Sluis in het bijzijn van gedeputeerde Wiersma van provincie Zeeland de Realisatieovereenkomst voor het plan Cavelot te Cadzand-Bad.

In de overeenkomst staan afspraken over de uitwerking en uitvoering van het stedenbouwkundigplan, het voeren van de m.e.r.-procedure, het overdragen van een deel van de gronden en de financiële aspecten.

Het project Cavelot omvat het omvormen van de zuidzijde van Cadzand-Bad tot een gebied met 450 luxe recreatievilla’s met bijbehorende voorzieningen, in een geïntegreerd duinlandschap met openbare recreatienatuur. Met dit nieuwe, duurzame plan wordt bijgedragen aan de ontwikkeling van Cadzand-Bad tot een natuurlijke, stijlvolle badplaats. Cavelot is onderdeel van het Ontwikkelingsplan Natuurlijk Stijlvol (2006/2007), opgesteld door de gemeente Sluis in nauw overleg met ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden, dat insteekt op een kwaliteitsslag voor Cadzand-Bad.

De gemeente Sluis is verantwoordelijk voor het doorlopen van de m.e.r.- en bestemmings-planprocedure. Daarnaast controleert zij de uitvoering. Ontwikkelingsmaatschappij Cavelot B.V., een samenwerking van Bouwfonds Ontwikkeling en Roompot Recreatie, is als initiatiefnemer en uiteindelijke exploitant verantwoordelijk voor de realisatie van de recreatie-woningen met bijbehorende voorzieningen en de inrichting van de openbare recreatienatuur.

In 2009 worden alle procedures gestart en doorlopen, waarna in het voorjaar van 2010 de start van de verkoop zal plaatsvinden. Naar verwachting start medio 2010 de realisatie van Cavelot.
Provincie:
Tag(s):