zondag, 1. maart 2009 - 12:47

Onderzoek bij vliegtuigwrak gaat langer duren

Schiphol

Het onderzoek bij het vliegtuigwrak van het Turkse vliegtuig bij Schiphol is, zoals eerder verwacht, zondag 1 maart nog niet afgerond. Het onderzoek neemt zoals het zich nu laat aanzien nog zeker 1 extra dag in beslag. Dit meldt een woordvoerder van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zondag.

Ook maandag zal er nog onderzoek worden verricht rond de afgelopen woensdag verongelukte Boeing 737 van Turkish Airlines. ‘Tot nu toe is er informatie verzameld in en rond het vliegtuigwrak maar men heeft bijvoorbeeld nog niet onder het toestel kunnen kijken’, meldt de woordvoerder.

‘Hiervoor zal de romp van het toestel mogelijk worden omgerold om zo ook onder andere de antennes die zich daar bevinden te kunnen bekijken’, aldus de woordvoerder.

Pas als alle informatie die nodig is is verzameld zal het wrak worden geruimd. Waarschijnlijk zullen het wrak en de losse wrakstukken dan naar een hangar worden vervoerd alwaar er verder onderzoek zal worden verricht.

Polderbaan zondagavond weer open
De Polderbaan gaat zondagavond om 23.00 uur weer open. Burgemeester Weterings van Haarlemmermeer heeft dat tijdens de bijeenkomst voor omwonenden, die afgelopen zaterdag werd gehouden, gezegd.

Of dat er zondagavond om 23.00 uur ook meteen weer startende en landende vliegtuigen op de Polderbaan zijn te zien hangt helemaal af van de windrichting op dat moment en de luchtverkeersleiding op Schiphol die het vliegverkeer regelt en bepaalt welke banen worden gebruikt.
Provincie:
Tag(s):