dinsdag, 20. oktober 2009 - 22:12

Onderzoek branden Emmermeer met zes aanhoudingen afgesloten

Emmen

Met de aanhouding van zes verdachten heeft de politie een onderzoek naar meerdere branden in de Emmer wijk Emmermeer afgerond. De knapen, allen minderjarig ten tijde van de branden en afkomstig uit Emmen, gingen in de periode van oktober 2008 tot en met juni 2009, in verschillende samenstellingen op pad.

Ze worden ervan verdacht brand te hebben gesticht in o.a. de leegstaande school Meerhoes aan de U.E. Bruiningstraat, een woning aan de Valtherzandweg, coniferen aan de Valtherlaan, Nijkampenweg en de Warmeerweg, een personenauto aan de Valtherlaan, vuilcontainers en een rij sloopwoningen aan de Valtherlaan. Tevens werd zowel aan de Varenkamp als de Nijkampenweg een scooter gestolen die uitgebrand werden teruggevonden aan respectievelijk de Valtherlaan en de Odoornerweg. Hiervan worden de Emmenaren eveneens verdacht.

Een van de verdachten, een 17-jarige Emmenaar, wordt tevens verdacht van het bedreigen van zijn 17-jarige ex-vriendin. Tevens worden de zes brandverdachten verdacht van het plegen van openlijke geweldpleging in Emmen tegen een 18-jarige inwoner van Stadskanaal. Tijdens een ordinaire vechtpartij zou het slachtoffer met boksbeugels en bromfietshelmen geslagen zijn.

Twee meerderjarige Emmenaren, 18 en 33 jaar, werden eveneens aangehouden terzake deze openlijke geweldpleging.
Provincie:
Tag(s):