woensdag, 21. januari 2009 - 19:08

Onderzoek naar brand parkeergarage Nijkerk

De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van een brand in een parkeergarage aan de Bonte Koe in Nijkerk. Daar brak in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 januari een brand uit waarbij vier auto’s schade opliepen. Bij het voorval raakte niemand gewond.

De brand werd even voor drie uur ontdekt en bij de brandweer gemeld. De brandweer was snel terplaatse met een bluswagen maar stelde vast dat er in totaal drie auto’s in brand stonden. Vanwege de vuurzee werd assistentie gevraagd van een tweede blusvoertuig. Na een half uur was het vuur onder controle en kon het sein ’brand meester’ worden gegeven. Nablus- en opruimwerkzaamheden hebben nog enige tijd in beslag genomen.

In totaal drie auto’s brandden volledig uit. Een vierde auto had zware brandschade opgelopen. Ook het bovengelegen parkeerdek van de parkeergarage is door de brand beschadigd. Uit voorzorg is een deel van het parkeerdek afgesloten.

Op basis van een eerste onderzoek sluit de politie niet uit dat er sprake was van brandstichting. Onderzoek van de technische recherche zal uit moeten uitwijzen of dat vermoeden kan worden bevestigd. Ook roept de politie eventuele getuigen op die kort voor het uitbreken van de brand iets hebben gezien of gehoord dat in verband met het voorval kan worden gebracht.
Provincie:
Tag(s):