dinsdag, 21. april 2009 - 16:50

Onderzoek naar tientallen auto inbraken

Coevorden

In zes auto’s die stonden geparkeerd in de omgeving van de Irisstraat, Clematisstraat, Hyacintstraat en Papaverstraat in Coevorden is maandagnacht ingebroken. In totaal hebben er vanaf begin dit jaar in Coevorden enkele tientallen autokraken plaatsgevonden.

In een aantal gevallen zijn er spullen uit de auto’s gestolen, zoals radio’s en navigatiesystemen. In andere gevallen is een poging gedaan om te auto mee te nemen.

De politie is met een onderzoek bezig naar de daders van deze inbraken. Daarbij gaan we er van uit dat, gezien de plaats en werkwijze, deze inbraken in de meeste gevallen met elkaar te maken hebben. De politie vraagt van de inwoners van Coevorden om alle informatie, die met de inbraken te maken kan hebben, door te geven.

Ook mensen die gedupeerd zijn en die zich nog niet hebben gemeld, worden uitdrukkelijk uitgenodigd om contact met de politie te zoeken. Dan kan er een aangifte worden opgenomen. De inbraken vinden vooral ’s avonds en ’s nachts plaats, maar ook overdag. Maandagmorgen zijn er in de omgeving van de Burgemeester Feithsingel vier auto’s opengebroken, waarbij niets is weggenomen, maar waarbij ramen zijn ingeslagen.

Om het minder aantrekkelijk te maken adviseert de politie om geen waardevolle goederen in de auto achter te laten. Ondanks de vele waarschuwingen blijkt iedere keer weer dat mensen spullen als navigatiesystemen, maar ook mobiele telefoons en zelfs laptops, gewoon in de auto laten liggen. Als er niets te halen is, wordt het voor inbrekers minder interessant om de auto open te breken.
Provincie:
Tag(s):