woensdag, 10. juni 2009 - 13:37

Onderzoek politie familiedrama Almere afgesloten

Almere

Politie Flevoland heeft woensdag 10 juni het onderzoek naar de toedracht van het gezinsdrama in een woning aan het Jeroen Boschplantsoen afgesloten. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Afgelopen zondag werden in de woning van de 46-jarige vader, de stoffelijke overschotten aangetroffen van de 3-jarige Bridget en de 7-jarige Chelsea. Ook de vader werd dood in de woning aangetroffen. De gruwelijke ontdekking werd gedaan door gealarmeerde politieagenten die op verzoek van de moeder poolshoogte gingen nemen.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in en door sommige media heeft het rechercheteam van politie Flevoland vastgesteld dat de vader géén schulden had en dat hij wél een vaste baan had.

De man was géén bekende van de politie en op het adres is géén politieassistentie geweest voor de man, de vrouw of voor de kinderen. Wel is er een incident tussen de vader en een lid van de schoonfamilie bekend bij de politie.

Het gezin is ook níet bekend bij de wijkagent. Rechercheurs stelden vast dat er ook géén zorgtraject was voor de kinderen bij Jeugdzorg. De man had zich op eigen initiatief aangemeld bij een professionele maatschappelijke zorginstelling en was onder behandeling.

Uit de eerste onderzoeksresultaten is door technisch forensisch onderzoek vastgesteld dat de man, naar alle waarschijnlijkheid, zondagochtend zijn kinderen om het leven heeft gebracht en daarna zelfmoord heeft gepleegd.


Vader had gruweldaad voorbereid
Uit het onderzoek is ook vast komen te staan dat de vader zijn gruweldaad heeft voorbereid. In de woning werden diverse aanwijzingen, waaronder afscheidsbrieven, aangetroffen.

Ondanks dat de man zijn afschuwelijke daad had voorbereid, heeft niemand uit zijn omgeving iets ongewoons of een signaal opgemerkt waaruit kon worden afgeleid dat de man zou komen tot dit gezinsdrama.

Het onderzoeksteam vermoedt dat de man tot zijn daad is gekomen door ingrijpende persoonlijke omstandigheden en hoog oplopende emoties maar zal dit echter nooit met 100 % zekerheid kunnen staven.

Direct na de vreselijke ontdekking stelde politie Flevoland een rechercheteam samen dat diverse specialismen telden. Een officier van justitie van het parket Zwolle-Lelystad leidde het onderzoek en sloot deze vandaag. Familierechercheurs onderhouden het contact met de familieleden. De uitvaart van de kinderen en de vader zal plaatsvinden in besloten kring.

Binnengekomen reacties redactie
Op de redactie van Blik op Nieuws zijn naar aanleiding van het familiedrama de afgelopen dagen diverse reactie’s binnengekomen. In veel reacties valt te lezen dat men zich afvraagt of ‘wij’ (Hulpverlening/familie/vrienden/buren etc. red.) in Nederland niet te veel met onszelf bezig zijn en wel voldoende alert zijn op signalen die dagelijks tot ons komen en, wanneer dat wel het geval is, het de vraag is of dat daarmee dan ook voldoende wordt gedaan.
Provincie:
Tag(s):