donderdag, 26. maart 2009 - 14:22

Onstwedders offeren vakantie op voor Roemeens kindertehuis

Onstwedde

In plaats van op een zonovergoten Spaans strand brengen tien Onstwedders komende zomer hun vakantie door op het armlastige Roemeense platteland. Niet om er rond te kuieren of te genieten van het mooie weer, maar om er volop de handen uit de mouwen te steken.

De Onstwedders melden zich komende zomer bij de familie Simonescue, die in Rupea particulier kindertehuis Casa Elim runnen. In dat tehuis krijgen de kinderen wat zij thuis, op straat en zelf in de overheidskindertehuizen niet kregen: liefde, aandacht en een toekomst.
Nanne Sterenborg, Wim Maarsingh, Bert Wilzing, Bert Hoekzema, Gerard Hoekzema, Martin Kruiter, Frank Boels, Tammo Timpener, Harry Migchels, Reina Timmer en Jan Wubs hebben een connectie met Roemenië dankzij de sterk aan de Nederlands Hervormde kerk gelieerde werkgroep Onstwedde-Roemenië.

'Wij wilden meer doen dan alleen geld geven’, vertelt Harry Migchels. 'Door er zelf heen te gaan en de verdieping af te bouwen laten we de kinderen blijken dat er elders op de wereld aan hen gedacht wordt, dat ze niet alleen zijn. Dat er mensen zijn die om hen geven en dat ze niet aan hun lot worden overgelaten.’
Provincie:
Tag(s):