dinsdag, 9. juni 2009 - 13:29

Onthulling eerste Apeldoornse kennisbankje

Apeldoorn

Op vrijdag 12 juni 2009 om 09.00 uur precies onthult cultuurwethouder Fokko Spoelstra samen met de kinderen van groep 7c van basisschool De Zonnewende het eerste Apeldoornse kennisbankje in het Spainkbos.

Het zogenaamde kennisbankje is de eerste uitvoering van een reeks geplande cultuurhistorische informatiebanken in Apeldoorn. Het bankje heeft de vorm van een schoolbankje. Op het tafelblad is informatie te lezen over de betreffende cultuurhistorische plek. In het Spainkbos komt het eerste bankje te staan bij de vier grafheuvels, die daar liggen. Andere informatiepanelen met hetzelfde gekozen logo met de tekst “Het is hier waar verleden en heden elkaar raken� kunt u vinden onder andere op het plein bij het multifunctionele centrum in Beekbergen, in het Van Haeftenpark en in het Transformatorhof.

Het kennisbankje is een initiatief van oud-gemeentearcheoloog Maarten Wispelwey, nu werkzaam voor de Noordwest-Veluwe-gemeenten.

Basisschool De Zonnewende bezoekt het Spainkhof in het kader van het erfgoededucatieproject “Monument om de hoek�. In drie lessen, waarvan twee op school en één op locatie, onder leiding van bureau Uit de Tijd en docenten van CODA maken basisschoolleerlingen kennis met Apeldoornse monumenten. De scholen kunnen op dit moment kiezen uit: de grafheuvels in het Spainkbos gecombineerd met een bezoek aan de begraafplaats aan de Soerenseweg, landgoed Woudhuis en Het Aardhuis.
Provincie:
Tag(s):