donderdag, 25. juni 2009 - 13:17

Onthulling van de Nuna5

Amsterdam

Vandaag is Nuna5 onthuld door het nieuwe veertien koppen tellende Nuon Solar Team. Bijna een jaar hebben de studenten van de TU Delft gewerkt aan de bouw van hun Nuna. Alles is in die tijd opzij gezet om ervoor te zorgen dat de bekende zonnewagen nog mooier, sneller, aërodynamischer en zuiniger is dan ooit tevoren.

Het Nuon Solar Team kijkt uit naar het moment dat de World Solar Challenge in Australië begint. Het team heeft maar één wens: de race winnen! Nuna5 heeft 6 m2 zonnecellen en weegt 160 kilo, 30 kilo lichter dan de Nuna4.

'Nuna5 is echt wel ons kind geworden, we hebben er zo intensief aan gewerkt dat we nu heel blij en trots zijn dat we haar kunnen presenteren aan de buitenwereld', aldus Rein van den Eijnde, de teamleider van het Nuon Solar Team. 'We kunnen bijna niet meer wachten totdat we ook echt met de Nuna kunnen gaan rijden. Want Nuna mag er dan prachtig uit zien. Het gaat ons tenslotte om het racen en het winnen. Wij voelen ons als een echt Formule1 team, het bloed gaat al harder stromen en het is dat de motor geruisloos is, anders zouden we zeggen dat we staan te ronken in de startblokken.'
Provincie:
Tag(s):