zaterdag, 26. september 2009 - 10:28

Ontmoedigingsbeleid verdovende middelen

Zeeuws-Vlaanderen

Naar aanleiding van de sluiting van de Coffeeshops in Bergen op Zoom en Roosendaal en de mogelijke toename van het softdrugtoerisme in Zeeuws-Vlaanderen, is de controle op deze vorm van softdrugtoerisme en de daarmee gepaard gaande overlast, door de Zeeuws-Vlaamse politie, verscherpt.

Het softdrugtoerisme in de gehele grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen met België wordt harder aangepakt.

Om dit ontmoedigingsbeleid kracht bij te zetten zijn door het openbaar ministerie in Middelburg de boetebedragen aangescherpt. Bij het in bezit hebben van verdovende middelen worden hogere boetes opgelegd, zeker als de verdovende middelen voor export/uitvoer bestemd zijn.

Op donderdag 24 september jl. werden de eerste 2 hogere boetebedragen opgelegd en geïnd.

Bij een controle in de gemeente Sluis bleken 2 Belgische personen uit Brugge elk in het bezit te zijn van 1,5 gram hennep. Zij werden aangehouden en in het kader van het nieuwe beleid werden de drugs in beslag genomen en kregen ze beiden een boete opgelegd van € 300,-, welke zij direct dienden te betalen.

Ook zijn de controles op het fiets-/voetveer Breskens/Vlissingen verscherpt. De drugstoeristen die van deze verbinding gebruikmaken via het openbaar vervoer worden ook strenger gecontroleerd.

Op woensdag 23 september werd een man van 21 jaar uit Blankenberge gecontroleerd en aangehouden met 14 gram hennep, aangekocht in Vlissingen en afgelopen donderdag werd een 26 jarige man eveneens uit Blankenberge aangehouden met 5 gram hennep wat eveneens aangekocht was in Vlissingen. Tegen beiden werd eveneens een boete geëist van € 300,-. Omdat zij echter niet konden betalen werd hen een dagvaarding uitgereikt om zich op een later tijdstip te komen verantwoorden voor de rechter en werden hun drugs in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):