zaterdag, 10. januari 2009 - 13:03

Ontruiming van woningen na gaslek in Wateringen

Wateringen

Een aantal woningen aan de Kerklaan in Wateringen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ontruimd vanwege een groot gaslek.

Even na middernacht heeft de politie de brandweer gealarmeerd, omdat zij op straat een gaslucht waarnam. De brandweer is ter plaatse gaan meten en constateerde bij een hemelwaterafvoer inderdaad een verhoogde concentratie aardgas. Rondom de eerste plaats van waarneming is verder gemeten en daarbij bleek een dusdanige concentratie aanwezig dat explosiegevaar bestond. Ook in een aantal woningen werd gas gemeten.

Om deze onveilige situatie zo snel mogelijk te stabiliseren zijn acht woningen ontruimd en is een gebied afgezet waarbinnen geen ontstekingsbronnen toegestaan waren. Tussen de tien en vijftien bewoners zijn opgevangen in de brandweerkazerne. Hierdoor was het gevaar nog niet weggenomen, maar de kans op slachtoffers geminimaliseerd.

Ondertussen kwam het nutsbedrijf ter plaatse om de lekkage te verhelpen. Eerst moest zij naar de exacte lokactie van het gaslek zoeken. Dit gebeurde met een kleine graafmachine die de gasleiding blootlegde. De brandweer stond hierbij preventief paraat.

Na enige tijd bleek het onzeker hoe lang dat lokaliseren en vervolgens het repareren zouden gaan duren. Hierop heeft de gemeente Westland voor de ontruimde bewoners een slaapplaats voor de nacht geregeld. Zodra de lekkage verholpen is kunnen de woningen worden nagemeten en weer worden vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):