woensdag, 29. juli 2009 - 16:42

Ontruimingsplan Henschotermeer ondertekend

Woudenberg

Burgemeester J.G.P. van Bergen van de gemeente Woudenberg en burgemeester G.F. Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben beide het geactualiseerde ontruimingsplan Henschotermeer e.o. getekend.

Het ontruimingsplan Henschotermeer e.o. is tot stand gekomen in samenwerking met de hulpdiensten, het recreatieschap Midden Nederland, de twee eerder genoemde gemeenten en de campings in de omgeving van het Henschotermeer. Een dergelijk plan is, voor zover bekend, niet elders in Nederland opgesteld. Daarmee is de inwerkingtreding van dit ontruimingsplan een landelijke primeur.

Het bosrijke en recreatieve gebied rondom het Henschotermeer is door middel van een plattegrond in vakken verdeeld. Per incidentenvak zijn de maatregelen beschreven die in het geval van een incident of calamiteit moeten worden genomen door de diverse partijen. Daarnaast zijn de campingeigenaren rondom het Henschotermeer zich ervan bewust dat hun camping bij een grote calamiteit kan worden ge�«vacueerd en treffen hiervoor voorbereidingen. Onder andere zijn voor alle campings opvanglocaties aangewezen, waar vervolgens de campinggasten door de twee gemeenten worden opgevangen.

De gemeenten Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug hebben alles in het werk gesteld om het ontruimingsplan voor de zomerperiode af te ronden, juist omdat het risico op een bosbrand dan een niet weg te denken scenario is. Het ontruimingsplan Henschotermeer e.o. treedt per direct in werking.
Provincie:
Tag(s):