dinsdag, 31. maart 2009 - 19:56

Ontslagen bij groothandel Alliance

Er vervallen banen bij Alliance Healthcare. De groothandel in medicijnen wil het distributiecentrum in Almere sluiten. Van de 144 fte's in Almere gaan er 75 naar de distributiecentra in Meppel en 's Hertogenbosch. De overige circa 70 voltijdsbanen in Almere verdwijnen.

In den Bosch heeft Alliance ook het hoofdkantoor gevestigd. Dit gaat sluiten en daarbij verdwijnen circa 40 banen. De overige werknemers van dit hoofdkantoor - circa honderd - kunnen over naar een vestiging in Veghel en eerder genoemd distributiecentum in Den Bosch.
Alliance Healthcare verzorgt onder meer de distributie van medicijnen voor onder andere de Kring-apotheken.

Bestuurder Eric Aarts van CNV Chemie en energie noemt de ontwikkeling zorgelijk. "De directie zal zeer overtuigende bewijzen moeten overleggen van nut en noodzaak van deze herschikking. Als het er louter om gaat om de winsten te vergroten dan zullen wij namens de gedupeerde werknemers, die door de maatregelen worden getroffen, allereerst die winst flink afromen. We willen zonder meer een adequate compensatie. Want verhuizen van werkzaamheden betekent tegelijkertijd een verandering in woon/werkafstand voor mensen. Om maar eens wat te noemen."
Provincie:
Tag(s):