donderdag, 22. oktober 2009 - 16:56

Onzekerheid over kinderspaarrekeningen DSB

Amsterdam

Het is onzeker of een speciaal spaarproduct van DSB Bank voor kinderen onder het depositogarantiestelsel valt. Dit maakt het Noordhollands Dagblad vandaag bekend.

De Nederlandsche Bank (DNB) studeert momenteel op deze zogenoemde zilvervlootrekeningen, en liet het Noordhollands Dagblad weten nog geen definitief uitsluitsel te kunnen geven over dit type spaarrekeningen.

Momenteel neemt een jurist van DNB de productvoorwaarden door die DSB heeft gekoppeld aan de kinderspaarrekeningen. De centrale bank wil zo snel mogelijk laten weten of mensen die geld opzij hebben gezet voor een kind dit terugkrijgen. Van alle producten van DSB Bank is alleen van de zilvervlootrekening nog onduidelijk of die onder het garantiestelsel valt.

Om hoeveel rekeningen en spaargeld het gaat, heeft DNB niet bekendgemaakt. DSB Bank meldde eerder dit jaar dat in 2008 ruim 10.000 kinderen zo’n rekening cadeau hebben gekregen van bijvoorbeeld hun ouders of grootouders. DSB voerde het product eind 2007 in.

Bij de DSB-zilvervlootrekening kon jaarlijks maximaal 2500 euro worden gespaard voor een kind tot zijn of haar achttiende levensjaar, zo blijkt uit reglementen van de bank. Aan het eind van de looptijd zou DSB over het opgebouwde bedrag een bonus geven van 10 procent. Tussentijds het geld opnemen kon alleen als daarvoor een boete werd betaald. Ook zou dan de bonus vervallen.

Update
Inmiddels is bekend geworden dat de speciale spaarproducten van DSB Bank voor kinderen, de zogenoemde zilvervlootrekeningen, toch onder het depositogarantiestelsel vallen. Een woordvoerder van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft hierover donderdag uitsluitsel gegeven. Eerder op de dag was het nog niet duidelijk of dit speciale spaarproduct onder de regeling valt.
Provincie:
Tag(s):