dinsdag, 5. mei 2009 - 14:43

Ook noodverordening voor bevrijdings-concert op de Amstel

Amsterdam

De gemeente Amsterdam neemt ook vanavond extra veiligheids-maatregelen in verband met het concert op de Amstel ter viering van bevrijdingsdag 2009.

De maatregelen zijn erop gericht om de openbare orde en veiligheid te handhaven in het gebied, zowel op het water als langs de kant. De extra veiligheidsmaatregelen zijn aangekondigd naar aanleiding van de gebeurtenissen op 30 april 2009 in Apeldoorn.

De burgemeester heeft hiertoe een noodverordening vastgesteld die voor het gebied rond het concert, zowel op het water als langs de kant, geldt op 5 mei van 18.00 tot 24.00 uur.

In dit gebied heeft de politie voor deze periode extra bevoegdheden. Wanneer daar, naar het oordeel van de politie, aanleiding toe bestaat, hebben zij de mogelijkheid om kleding en tassen van mensen te doorzoeken of een vaartuig te onderzoeken.

Tussen 20.00 tot 21.15 uur is het verboden om op een balkon, loggia of dak te zijn dat direct uitzicht geeft op het concert, of in bouwwerken te klimmen in de onmiddellijke nabijheid ervan. Ook moeten ramen dan gesloten blijven.

Gebied noodverordening
De noodverordening is van kracht binnen het gebied dat wordt begrensd door: Sarphatistraat – Frederiksplein – Utrechtsestraat – Rembrandtplein – Wagenstraat – Amstel – het gehele Waterlooplein – Mr. Visserplein – Weesperstraat.
Provincie:
Tag(s):