donderdag, 28. mei 2009 - 18:44

Ook OV-chipkaart voor Amsterdamse metro

Amsterdam

De strippenkaart in de Amsterdamse metro zal per 27 augustus dit jaar worden vervangen door de OV-chipkaart. Dit heeft staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat donderdag bekend gemaakt. Na Rotterdam is Amsterdam de 2e stad waar de OV-chipkaart voor de metro wordt ingevoerd. De OV-chipkaart moet landelijk het vervoersbewijs worden voor tram, trein, bus en metro.

Er wordt voldaan aan de criteria, waarbij het belang van de reiziger, zorgvuldigheid en fraudebeheersing voorop staan. “De keuze van de Stadsregio Amsterdam zelf om de strippenkaart in de metro per 27 augustusaf te schaffen is uit oogpunt van zorgvuldigheid en reizigersbelang een verstandige keuze�, aldus staatssecretaris Huizinga. De Stadsregio en GVB hebben hun voordeel gedaan met de leerervaringen uit de Rotterdamse evaluatie, waar de strippenkaart in de metro eind januari jl. is afgeschaft. De staatssecretaris hecht er aan dat de Stadsregio en GVB hun leerervaringen delen met andere decentrale overheden en vervoerbedrijven om de verdere uitrol en invoering van de OV-chipkaart ook in andere regio’s voorspoedig en succesvol te realiseren.

Volgens planning zullen nog dit kwartaal Haaglanden en de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland een start maken met introductie van de OV-chipkaart. In het derde kwartaal volgen dan Almere, Utrecht (stadsregio), Stadsregio Arnhem-Nijmegen en de provincies Friesland en Utrecht. Staatssecretaris Huizinga is tevreden met deze actuele uitrolplanning. “Met deze planning blijven we stevig op koers om te zorgen dat die ene kaart als vervoer- en betaalmiddel voor tram, trein, bus en metro er daadwerkelijk komt. Het laat ook zien dat decentrale overheden en vervoerders bereid zijn de schouders er onder te zetten om dit tot stand te brengen�, aldus Huizinga.
Provincie:
Tag(s):