vrijdag, 20. februari 2009 - 7:57

Ook Twente pakt uitzege in UEFA Cup

(Elfvoetbal) Net als Ajax heeft ook FC Twente de Europese uitwedstrijd in de UEFA Cup in winst weten om te zetten. De succesploeg van de Engelse trainer Steve McClaren legde Olympique Marseille met 0-1 over de knie en dat was gezien het spelbeeld geheel terecht.

Twente liet vanaf het beginsignaal merken dat het niet naar het zuiden van Frankrijk was afgereisd om als sparringpartner van Marseille te dienen. De woorden van Eric Gerets werden door het goede spel van FC Twente extra kracht bijgezet. De Belg waarschuwde vooraf voor de kracht van de Tukkers, maar de waarschuwing werd totaal in de wind geslagen door zijn ploeg. Olympique kwam niet tot nauwelijks in het stuk voor.

Marko Arnautovic bracht het krachtsverschil in de 22-ste minuut tot uiting door de openingstreffer voor FC Twente te maken. Hij werkte de bal bij de tweede paal in het doel op aangeven van 'aanvalsmaatje' Blaise N'Kufo.

Olympique Marseille moest vanaf dat moment in de aanval, maar de zwak spelende Fransen wisten het goed georganiseerde Twente in de eerste helft niet te breken.

Ook in het tweede bedrijf kon Gerets zijn ploeg niet meer op scherp krijgen. De 0-1 van Arnautovic werd naarmate de minuten verstreken steeds dodelijker voor Marseille, dat ondanks het verlies nog niet hoeft te wanhopen. Volgende week mag Gerets nog een poging wagen voor een plaatsbewijs in de volgende ronde. Zijn ploeg zal dan wel beter uit de startblokken moeten komen.
Categorie:
Tag(s):