maandag, 16. maart 2009 - 16:07

Oorkonde van Partij voor de Dieren voor brandweer

Regio

Anja Hazekamp, statenlid voor de Partij voor de Dieren, geeft namens de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren de brandweerkorpsen van Stadskanaal, 2e Exloërmond, Ter Apel en Emmen een oorkonde voor het feit dat zij het leven van twee poezen hebben gered tijdens een grote uitslaande brand in Musselkanaal. De oorkondes worden maandagavond uitgereikt tijdens een oefening bij de brandweerkazerne in Stadskanaal.

Op 29 januari ontstond een zeer grote brand in Musselkanaal, waarbij verschillende winkelpanden en appartementen verwoest werden. Daarbij dreigde een poes in de vlammenzee om te komen. Het dier had zich in de dakgoot van één van de brandende panden verstopt.

De brandweer aarzelde geen moment en bedacht een plan om dit dier te redden. De poes werd met behulp van een straal water uit de brandslang door de dakgoot gespoten, zodat hij aan de zijkant van het pand kon worden opgevangen door een brandweerman op een ladderwagen.

Later die dag ontfermde de brandweer zich tijdens een nacontrole nog over een andere poes die door de brand in paniek was geraakt. Beide dieren konden herenigd worden met hun bazen. De actie gaf blijk van veel compassie en daadkracht en de Partij voor de Dieren heeft hiervoor grote waardering.
Provincie:
Tag(s):