dinsdag, 27. januari 2009 - 20:33

Op weg naar het Lagerhuis en Jongerendebat in provinciehuis

Assen

De provincie Drenthe organiseert samen met de VARA en de Nationale Jeugdraad op donderdag 29 januari het Jongerendebat in de Statenzaal van het provinciehuis in Assen. Dezelfde dag wordt ook de bekende debatwedstrijd Op weg naar het Lagerhuis gehouden in het provinciehuis.

Het provinciaal jeugddebat staat onder leiding van gedeputeerde Haarsma. Jongeren van 12 tot 18 jaar gaan in debat met provinciale politici over voorstellen die de jongeren zelf die ochtend hebben voorbereid. Aan het debat nemen behalve jongeren ook een aantal statenleden deel. Doel is om de kloof tussen politiek en jongeren smaller te maken. Twaalf jongeren uit dit debat worden geselecteerd voor deelname aan het Nationaal Jeugddebat later dit jaar in de Tweede Kamer der Staten Generaal.

In Op weg naar het Lagerhuis nemen acht teams van Drentse middelbare scholieren het aan de hand van stellingen, in vijf rondes, tegen elkaar op. Scholierenteams van het Dr. Nassau College uit Assen, Esdal College uit Emmen, Roelof van Echten College uit Hoogeveen, CSG Dingstede uit Meppel, Stad en Esch uit Meppel, Drenthe College uit Assen, Hondsrugcollege uit Emmen en de RSG Wolfsbos uit Hoogeveen doen mee aan de wedstrijd. De jongeren doen mee aan een debat met vaste rollen, een debat met vrije rollen, en een één-op-één-debat. Een jury, onder voorzitterschap van gedeputeerde Haarsma, kiest uiteindelijk in de finaleronde de Drentse winnaar.
Provincie:
Tag(s):