dinsdag, 14. juli 2009 - 22:19

OpblaasBOB onderdeel van de ‘Zomer van Drenthe’

Regio

Politie Drenthe ondersteunt deze zomer weer de landelijke BOB campagne, speciaal hiervoor is een nieuwe landelijke tv- en radiospot ontwikkeld om de ‘OpblaasBOB’ te introduceren.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat bijna iedereen wel weet wie BOB is: hij drinkt niet en brengt zijn vrienden veilig thuis. Ook het maken van de BOB-afspraak is geen probleem. Desondanks blijkt het voor sommige BOB’s wel lastig te zijn om zich de hele middag of avond aan de BOB-afspraak te houden en de verleidingen van alcohol te weerstaan. Ondanks dat het alcoholgebruik in het verkeer in Drenthe lager ligt dan in de rest van het land, is het zaak om toch steeds weer aandacht te vragen voor dit onderwerp.

Van 13 juli t/m 21 augustus bezoekt RTV Drenthe met de ‘Zomer van Drenthe’ feesten, activiteiten en campings in de provincie en doet daarvan verslag op televisie, radio en internet. Op de campings worden er onder andere een aantal spellen gespeeld. Bij één van die spellen staat de opblaasBOB centraal. In wedstrijdverband moeten twee teams hun best doen de grote opblaasBOB zo snel mogelijk op te pompen. Het winnende team mag de opblaasBOB uiteindelijk houden.
Provincie:
Tag(s):