vrijdag, 6. maart 2009 - 18:52

Open Atelier Dagen tonen breed palet aan kunstuitingen

Coevorden

De vijfde Open Atelier Dagen in Aalden, Benneveld, Coevorden, Dalen, Dalerveen, Gees, Holsloot, Meppen, Oosterhesselen, Wachtum en Zweeloo, vinden dit jaar plaats op zaterdag 14 en zondag 15 maart 2009. Meer dan 20 ateliers en galeries geven iedereen de mogelijkheid gratis een kijkje in hun ‘keuken’ te nemen.

Mede door enkele nieuwe deelnemers is de diversiteit aan kunstuitingen bijzonder groot geworden. Schilderkunst, papierkunst, beelden, sieraden, textielkunst, keramiek, grafiek, tegeltableaus, fotografie en glas-in-lood zijn allemaal te zien en te bewonderen tijdens deze open dagen. In enkele ateliers is het voor bezoekers zelfs mogelijk een techniek te proberen.

Het is het doel van de deelnemende kunstenaars om tijdens de open dagen een breed publiek kennis te laten maken met de enorme verscheidenheid aan kunstuitingen en technieken in deze Drentse regio. Daarom tonen meer dan 20 kunstenaars en galeries deze dagen aan iedereen die het wil zien hun kunst en kunde. De deelnemende ateliers en galeries zijn gemakkelijk herkenbaar aan de vrolijk gekleurde ‘turbine’. Een voorproefje van het gebodene geeft de website www.oad-drenthe.nl Hier zijn ook de deelnemende ateliers/galeries en hun adressen vermeld.

De Open Atelier Dagen zijn in 2006 gestart vanuit een kunstenaars samenwerkingsverband en worden geheel door de deelnemende kunstenaars zelf gefinancierd.
Provincie:
Tag(s):