donderdag, 15. oktober 2009 - 21:38

Open dag op de locatie van de nieuwe aansluiting Woerden-Oost

Woerden

Op zaterdag 24 oktober aanstaande organiseren Rijkswaterstaat en de provincie Utrecht, samen met hun samenwerkende partners van het programma A12 Bravo een open dag. Dit heeft de provincie Utrecht bekendgemaakt.

Omwonenden en geïnteresseerden krijgen tussen 11.00 uur en 15.00 uur uitleg over alle projecten die vallen onder het programma A12 Bravo. Daarnaast zijn de drie spoedaanpakprojecten A12 uit de omgeving aanwezig om geïnteresseerden te informeren.

A12 Aansluiting Woerden-Oost
Om de bereikbaarheid van Harmelen, Veldhuizen in Leidsche Rijn en de nieuwe wijken aan de oostkant van Woerden te verbeteren, krijgt de A12 nabij Harmelen een nieuwe aansluiting. Deze aansluiting komt ter hoogte van de twee benzinestations Hellevliet en Bijleveld. Ook wordt een nieuwe provinciale verbindingsweg vanaf de nieuwe aansluiting naar de Veldhuizerweg aangelegd. De vernieuwde aansluiting moet in 2010 klaar zijn.

A12 Bravo
A12 Bravo is een samenwerkingsverband van de Provincie Utrecht, Rijkswaterstaat Utrecht, Bestuur Regio Utrecht (BRU) en de gemeenten Bodegraven, Woerden, Montfoort, Nieuwegein en Utrecht.

A12 Bravo staat voor Brede Regionale Aanpak Voorkomt Oponthoud. In dit project wordt gezamenlijk gewerkt aan een betere bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid op en rondom de A12. Tot 2010 worden onder de vlag van A12 Bravo verschillende projecten uitgevoerd op en langs de A12.

Spoedaanpak
Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan. Dat betekent dat hier nog vóór mei 2011 de schop de grond in gaat en dat er dan al tien projecten opgeleverd zullen zijn. Het gaat hierbij om relatief eenvoudige wegaanpassingen, zoals de uitbreiding van een snelweg met één rijstrook of met een spitsstrook.

De versnelde aanpak van deze knelpunten is mogelijk omdat zowel de besluitvorming als de uitvoering van deze dertig projecten is bespoedigd. Behalve snel, werkt Rijkswaterstaat ook zorgvuldig aan een beter bereikbaar Nederland. Sinds januari 2009 is de wet Versnelling besluitvorming wegprojecten van kracht. Hierdoor kunnen er sneller knopen worden doorgehakt om wegen aan te passen of te verbreden.

Open dag
Vanaf 11.00 uur is iedereen van harte welkom op de bouwlocatie. Alle projecten die onder het programma A12 BRAVO vallen en de spoedaanpakprojecten A12 uit de omgeving zijn met een stand vertegenwoordigd om geïnteresseerden te voorzien van informatie. Gedurende deze dag worden 3 rondleidingen gegeven om 11.00 uur,
13.00 uur en om 14.00 uur.

Deze rondleidingen geven de mogelijkheid om de voortgang van de werkzaamheden te bekijken vanaf het nieuwe viaduct over de A12. Aanmelden voor één van deze rondleidingen kan tot 22 oktober via de mail: mariola.dirkzwager@rws.nl. Hierbij geldt vol is vol.

De ingang van de bouwlocatie ligt aan de Veldhuizerweg en wordt door middel van borden en verkeersregelaars aangegeven. De locatie is alleen per auto bereikbaar.
Provincie:
Tag(s):