woensdag, 6. mei 2009 - 19:10

Opening eerste openbare aardgasvulpunt

Breda

Op woensdag 13 mei opent Wilbert Willems, wethouder van cultuur, verkeer en milieu, het eerste openbare aardgasvulpunt in Breda bij tankstation Trumpi BV aan de Zwijnsbergenstraat. Het aardgasvulpunt is aangelegd door het bedrijf CNG Net, een dochter van Ballast Nedam Concessies, dat investeert in een landelijk netwerk van aardgasvulstations in Nederland.

Aardgas is een transportbrandstof die veel voordelen heeft. Het is goedkoop, milieuvriendelijk en veel schoner dan diesel en benzine. Bovendien is het veiliger dan lpg, omdat het via het normale gasnet wordt getransporteerd en niet via tankwagens.

Aardgasvoertuigen hebben de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en verschillende bedrijven hebben positieve ervaringen ermee opgedaan. Steeds meer bedrijven en overheden kiezen er daarom voor om het wagenpark op aardgas te laten rijden. Zo heeft Afvalservice van de Gemeente Breda sinds begin vorig jaar drie bestelbussen op aardgas rijden en de Bibliotheek Breda één. De ervaringen daarmee zijn erg positief. Vandaar dat de gemeente dit jaar nog eens vier aardgasvoertuigen gaat aanschaffen.
Provincie:
Tag(s):