maandag, 10. augustus 2009 - 9:14

Opening Nederlandse Obesitas Kliniek West

Den Haag

De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK), centrum voor behandeling en preventie van overgewicht, opent in samenwerking met Medisch Centrum Haaglanden (MCH), Stichting Bronovo-Nebo, het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en 't Lange Land Ziekenhuis een nieuw centrum voor behandeling van obesitas: Nederlandse Obesitas Kliniek West. Vandaag worden de eerste patiënten welkom geheten. De Nederlandse Obesitas Kliniek West biedt hen een volledige behandeling, inclusief chirurgische ingreep.

De Nederlandse Obesitas Kliniek biedt een compleet behandelprogramma, gericht op de behandeling van ernstig overgewicht ofwel morbide obesitas.

Vanaf vandaag wordt deze zorg ook geboden in Den Haag in de Nederlandse Obesitas Kliniek West. De kliniek is opgericht door de coöperatie waarin de vier ziekenhuizen samenwerken, de Nederlandse Obesitas Kliniek en chirurgen van het MCH en het GHZ. De voorlopige plaats van de behandelingen is in MCH Antoniushove in Leidschendam.

Gezondheidswinst
Deze samenwerking met het NOK is uniek. Geert Kampschöer, directeur van de Nederlandse Obesitas Kliniek: "We zijn enorm blij dit project samen vorm te mogen geven. We kunnen onze patiënten nu een volledige geïntegreerde behandeling van leefstijlverandering met ondersteuning van chirurgie in de regio bieden. We bieden mensen dichtbij huis de zorg, die ze nodig hebben om hun gezondheid te verbeteren en gewicht te verliezen."

Dr D. J. Swank, een van de vier chirurgen en mededirecteur van de kliniek: "Verandering van leefstijl en de juiste keuze van chirurgie, toegepast in de eigen omgeving zal leiden tot de beste resultaten voor ernstig overgewicht".

Langdurige behandeling van obesitas leidt tot gezondheidswinst, verbetering van kwaliteit van leven en blijvend gewichtsverlies. Diverse specialisten zoals internisten en chirurgen, en andere zorgverleners zoals verpleegkundigen, diëtisten, psychologen, bewegingstherapeuten en zorgcoördinatoren, werken bij de Nederlandse Obesitas Kliniek West nauw samen om begeleiding op maat te geven.

Mensen met ernstig overgewicht die hiervoor graag een integrale behandeling willen kunnen contact opnemen met de Nederlandse Obesitas Kliniek, telefoon 088 88 32 444 of per e-mail via nok@obesitaskliniek.nl.
Provincie:
Tag(s):