maandag, 18. mei 2009 - 20:00

Opening nieuwe brug Oostwolmer draai in Oostwold

Leek

Op woensdag 20 mei a.s. wordt de brug de Oostwolmer draai over het Hoendiep bij de Kerkeweg in Oostwold officieel in gebruik genomen. De officiële opening zal verricht worden door burgemeester Hoekstra en de heer Koets van Machinefabriek Emmen. De brug is gebouwd door de Machinefabriek Emmen.

De nieuwe brug lijkt qua uiterlijk en vormgeving sprekend op de brug bij de Poffert die 2 km verderop ligt over het Hoendiep. De nieuwe brug betekent een verbetering voor zowel het weg- als het scheepvaartverkeer. Zo is de rijbaan op de brug breder en de doorvaartbreedte vergroot. Daarnaast is de brug elektrisch te bedienen en voorbereid voor afstandbesturing in de toekomst

De oude uit omstreeks 1923 stammende draaibrug over het Hoendiep is in 2005 geïnspecteerd. Uit deze grondige inspectie bleek dat de brug in zijn geheel vervangen moest worden, renoveren van dit gemeentelijke monument was geen optie gezien de staat van de oude staalconstructie. Naar aanleiding hiervan heeft de raad geld gereserveerd om de brug in zijn geheel te vervangen.
Provincie:
Tag(s):