dinsdag, 15. december 2009 - 16:33

Opening tentoonstelling Afrikaanse stripkunst in postkantoor

Goes

Vrijdag 18 december as. wordt de tentoonstelling Picha geopend in het voormalige postkantoor aan de Grote Markt 14 in Goes. De tentoonstelling moest eerder uitgesteld worden door oponthoud op het vliegveld van Sao Paolo.

Picha is Swahili voor ‘tekening’ en een verbastering van het Engelse ‘picture’. Picha is ook de titel van de tentoonstelling, die een bont beeld geeft van Afrika. Het gaat goed met de strip in Afrika. In alle delen van het continent zijn striptekenaars actief. Opvallend vaak is het Afrikaanse beeldverhaal een afspiegeling van de (politieke) werkelijkheid.

In de tentoonstelling is werk te zien van 18 striptekenaars en een scenarioschrijfster uit alle delen van het continent. De tentoonstelling bevat originele tekeningen, stripalbums en gepubliceerde strips in kranten en tijdschriften van de geselecteerde artiesten. Daarnaast is een database gebouwd met uitgebreide informatie over stripmakers en cartoonisten uit 55 Afrikaanse landen. Aan de tentoonstelling is toegevoegd ‘Afrikaanse’ werk van de Vlaamse stripauteur Jeroen Janssen.

Picha was eerder te zien in het Afrika Museum in Berg en Dal en ging daarna op tournee naar Mallorca (Spanje), Lagos (Nigeria), en Sao Paolo (Brazilië). Goes is de eindbestemming van de reizende tentoonstelling.

Openingstijden: 19 december t/m 8 januari, dinsdag t/m zaterdag van 13.00 – 17.00 uur, niet op feestdagen en oudjaar.
Provincie:
Tag(s):