dinsdag, 17. maart 2009 - 18:55

Opening tweede E-85 afleverpunt in de regio

Tilburg

Tilburgse autodealers en oliemaatschappij Tamoil leveren een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit met de opening van E-85 tankstations. Als het gaat om het terugdringen van de luchtvervuiling is samenwerking een belangrijke basis voor het realiseren van de gestelde milieudoelen.

Met de opening van twee E-85 tankstations in Tilburg leveren Volvo dealer Van Roosmalen, Ford dealer Van de Ven en Saab dealer Zuid-Oost in samenwerking met brandstoffenleverancier Tamoil Nederland uit Rotterdam, een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit in Tilburg.

Reductie van de CO2 uitstoot is een belangrijke stap op weg naar een schoner milieu. Met de milieuvriendelijke E-85 brandstof wordt al een reductie bereikt tot 50% van de CO2 uitstoot ten opzichte van conventionele benzinemotoren. Hiermee wordt een positieve bijdrage geleverd aan het terugdringen van het broeikaseffect.

E-85 is een mengsel van 85 procent Bio-ethanol en 15 procent Euro 95 loodvrije benzine. Het is een milieuvriendelijke brandstof die niet nadelig is voor het milieu. De FlexiFuel auto’s geven de berijder de mogelijkheid om in dezelfde brandstoftank zowel E-85 als Euro 95 loodvrije benzine te tanken. De auto’s zijn vanuit de fabriek aangepast met een ingenieus motormanagementsysteem, dat het mengsel in de tank controleert de injectie en ontsteking van de auto daarop aanpast.
Provincie:
Tag(s):