dinsdag, 23. juni 2009 - 20:14

Oplettende getuige nekt trailerdief

De politie vond maandag 22 juni in Graftdijk de trailer van een 41-jarige inwoner uit Zuidschermer terug die een dag eerder bij het Alkmaardermeer gestolen was.

Een oplettende getuige had hierin een belangrijk aandeel.

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) kreeg maandag omstreeks 18.00 uur een telefoontje van de man uit Zuidschermer.

Hij vertelde dat zijn trailer op zondag bij het Alkmaardermeer was gestolen. Hij had echter van een getuige gehoord dat de vermoedelijke dader eerder die dag door agenten in een onopvallende speedboot van de Waterpolitie was bekeurd. Bovendien had hij een nauwkeurig signalement van de mogelijke dader.

Uit de administratie van de Waterpolitie kwam een naam en adres van een inwoner uit Graftdijk naar voren die zondagmiddag op het Alkmaardermeer was bekeurd en die mogelijk aan het signalement voldeed.

De Waterpolitie ging vergezeld door collega’s van de regiopolitie Noord-Holland Noord naar het opgegeven adres. Daar zagen ze naast de woning een trailer die aan de beschrijving van de gedupeerde voldeed. Toen de bewoner naar de trailer gevraagd werd, begon deze direct te stotteren en vertelde dat hij dacht dat de trailer bij de helling was achtergelaten door iemand die er van af wilde. Hij had hem toen maar meegenomen.

Tegen de man werd direct proces-verbaal opgemaakt en hij deed vrijwillig afstand van de trailer. De trailer werd gestald bij het politiebureau te Heerhugowaard. De rechtmatige eigenaar kan hem daar weer ophalen.
Provincie:
Tag(s):